Tårnhøje forventninger

56 andelsboliger i Tårnet på Grønttorvet blev revet væk, da 250 personer sidste søndag dukkede op til åbent hus for at sikre en bolig til bø …


56 andelsboliger i Tårnet på Grønttorvet blev revet væk, da 250 personer sidste søndag dukkede op til åbent hus for at sikre en bolig til børnene eller sig selv.

Af Flemming Saugmann.

red@lokalavisen-va.dk.

 

Selv om de først står klar til indflytning som en dyr julegave i december måned, var mere end 250 borgere på juleindkøb på Grønttorvet. Og gaven de gik efter var en af de 56 andelsboliger i højhuset Tårnet, som endte med at blive revet væk på kun et par timer.

Allerede før solopgang var mange mennesker mødt op for at komme først i køen og sikre sig drømmeboligen til dem selv eller deres børn. Men de blev dog alle slået med flere dagslængder af flere par, der havde ligget i kø på Grønttorvet i flere dage for at være de første til at få en bolig, når showroomet åbnede.

Blandt de aller første var familien Christensen, der opsatte lejr på Grønttorvet fredag eftermiddag – to dag før Åbent Hus.

»Vi endte med at få to dejlige lejligheder til vores to piger. Præcis de to lejligheder, som de gerne vil have, så det har været en rigtig god oplevelse. De er jublende glade, og det har bestemt været anstrengelserne værd at ligge herude siden fredag. Det kan vi tænke tilbage på i mange år,« sagde Gitte Christensen, der sammen med sin mand Tom hjalp deres døtre med at reservere de to lejligheder.

 

Grønt og dejlig tæt på byen

Et andet par, der længe har haft et øje for fordelene ved andelsboligmarkedet, var Katrine og Mikkel, der reserverede en lejlighed på 7. sal i Iris Hus Tårnet.

»Jeg er meget begejstret for hele Valby, og da jeg så muligheden for at få en andelsbolig på Grønttorvet, så sprang vi til. Vi vil gerne have en andelsbolig, da det langt hen af vejen er billigere at have en andelsbolig i forhold til udgifterne til en lejebolig,« fortalte Katrine, der bor i Valby Syd.

Og også kæresten Kæresten Mikkel, der kommer fra Aalborg glæder sig til at flytte ind i deres fælles lejlighed i Iris Hus Tårnet.

»Grønttorvet er et spændende projekt med et interessant perspektiv i forhold til grønne områder, og hvor der er plads til at udfolde sig. Samtidig er vi tæt på byen men stadig trukket lidt tilbage, så der ikke er så meget trafik,« sagde en jublende glad Mikkel, da lejligheden på 7. sal var i hus.

 

Kommentarer