Sang julen ind til Frelsens Hær

Overskuddet fra julekoncerten i Jesuskirken faldt igen på et kærkommet sted, så det blev ægte familiejul i Skolegade. Af Flemming Saugmann. …


Overskuddet fra julekoncerten i Jesuskirken faldt igen på et kærkommet sted, så det blev ægte familiejul i Skolegade.

Af Flemming Saugmann.

red@lokalavisen-va.dk.

 

Julen er forlængst et overstået kapitel i de flestes liv, men ikke for de knap 100 Valbyborgere, enlige, ensomme og børnefamilier, der den 24. december var til julefest hos Frelsens Hær på hjørnet af Valby Langgade og Skolegade.

For takket være en fast årlig donation fra de optrædende bag den årlige julekoncert i Jesuskirken, kunne lederne i den lokale afdeling, ægteparret Steven og Camilla Stevens igen i år slå dørenen op til festpyntet rigssal med overdådigt juletraktement, juletræ og gaver til børnene.

 

Den barmhjertige samaritan

Og han blev da også modtaget som en anden barmhjertig samaritan, operasanger Ole Allermand, da han forleden kom med overskuddet fra julekoncerten, som han har gjort i hele 27 år. I små slidte, men kærkomne sedler, der viste sig at blive til præcis 19.100 kr. da optællingen var forbi.

Det var da også en rørt Steven Thomas, der modtog de mange penge og fortalte om hvilken værdi de vitterligt har for arbejdet i Frelsens Hær her i Valby, hvor ensomhed og fattigdom måske ikke er synlig – for dem der ikke kan eller vil se.

 

Alle penge til de lokale

Ord der igen og igen bekræftede Ole Allermand og de mange kunstnere som optræder ganske gratis i den beslutning man traf allerede ved den første koncert for 27 år siden: At overskuddet fra den traditionelle julekoncert kun skulle et sted hen, nemlig til de lokale ildsjæle i Frelsens Hær her i Valby.

 

Juleglæden fik vinger

»Og det bliver der ikke lavet om på, i hvert fald ikke så længe jeg står for koncerten, der ikke alene glæder en fyldt kirke med over 500 mennesker, men hvor deres entré sender juleglæden videre, hvor den garanteret glæder tifold,« siger Ole Allermand og tilføjer, at »man aldrig bliver så fattig, at man ikke kan hjælpe andre«.

Et motto og en ledetråd i livet, som ægteparret Steven og Camilla Thomas ikke bare samtykker i, men har efterlevet i mere end 20 år i Frelsens Hær.

 

150 uniformerede medlemmer

Valby korps har siden 1983 ligget midt på Valby Langgade, tæt på Valby Station. og er en lokal menighed af Frelsens Hær, og stort set hver dag året rundt summer huset af aktiviteter og tilbud for såvel børn og unge, familier og enlige, yngre som ældre.

»Korpset har ca. 150 soldater (uniformerede medlemmer af Frelsens Hær) og ca. 20 civile medlemmer. Derudover er der mange andre, der deltager i korpsets aktiviteter og tilbud,« fortæller den nye korpsleder Camilla Stevens, der er den eneste ansatte medarbejder, mens resten af korpsets arbejde og grupper ledes af frivillige medarbejdere.

Kommentarer