Teater V har paletten klar til alle aldre

Efterårs- og vintersæsonen i Prøvehallen byder på forestillinger til både børn, unge, voksne og ældre.   Af Flemming Saugmann. red@loka …


Efterårs- og vintersæsonen i Prøvehallen byder på forestillinger til både børn, unge, voksne og ældre.

 

Af Flemming Saugmann.

red@lokalavisen-va.dk.

Hvad der startede som en vild vision i 2006 en vision om at etablere et kontinuerligt producerende professionelt teater i Valby. har forlængst vist sin levedygtighed.

Og initiativtager og teaterdirektør, skuespilleren, dramatikeren og instruktøren Pelle Koppel, har også på den halve snes år formået at todfæste Teater V som et “Bydels-teater” og producerer nyt dansk samtidsteater ud fra et ønske om, at favne både det smalle, og det lidt bredere repertoire, samt præsentere væsentlige teateroplevelser for både bydelens børn, unge, voksne og ældre.

Og ser man på efterårets og vinterens repertoire fremgår det med al ønskelig tydelighed, at ingen aldersgruppe er glemt i det magiske univers i Prøvehallen.

I efterårsferien kan børnene opleve »Mustafas Kiosk« og se eller gense Teater Fantast skønne og musikalske opsætning af Jakob Martin Strids bog – Mustafas Kiosk, hvis børnebogsklassiker fylder scenen med nykomponeret musik af Mads Mouritz Gjellerod.

En tur ind i Tvinds univers

Og i hele november måned står den på nutidshistorieskrivning i stykket Tvind »The Musical om eventyret for 50 år siden, hvor en flok unge mennesker købte en gammel bus. De ville ændre verden og spørgsmålet er om det lykkedes? Teater V kaster sig ud i en vild gendigtning af den ellers hermetisk lukkede virkelighed i Tvind-koncernen, som offentligheden aldrig fik indblik…

Dopingspøgelset spøger

Ungdommen har også hovedrollen i den Reumertnominerede forestilling»Halbal«, der spilles de sidste fire dage i november i Kulturhuset på Toftegårds Pladser også i fokus HALBAL!

Det er tredje del af Teater O’s sportstrilogi, hvor Europamesteren og Knockout! var de to første.

En historie der sætter fokus på en teenagedrengs kamp for at blive den bedste til sin sport, og på de fristelser med præstationsfremmende stoffer der ikke er særligt svære at få fat i, hos den lokale fitnessinstruktør. Omdrejningspunktet er doping, som vi kender dem fra sportsgrene som cykling. Men også euforiserende stoffer, som man kan feste igennem på, den ene weekend efter den anden, til det måske en dag går galt, spiller en stor rolle i denne historie om moral, kodeks og rygrad.

I Halbal! går det naturligvis helt galt, men der bliver selvfølgelig også plads til det gode, til forandringen og til håbet. Det bliver en gribende og nærværende historie, krydret med et større verdensperspektiv – ingredienser som gjorde første og anden del i trilogien til både barske, rørende og vedkommende historier.

Kommentarer