Frelsens Hær hjælper altid – men har selv brug for hjælp

Næsten 100 udsatte børn og voksne fra Valby fik sidste lørdag en oplevelse for livet, da de var med Frelsens Hær i BonBon-Land. I næste week …


Næsten 100 udsatte børn og voksne fra Valby fik sidste lørdag en oplevelse for livet, da de var med Frelsens Hær i BonBon-Land. I næste weekend samler organisationen ind til deres sociale arbejde for tredje år i træk, og behovet er kun blevet større.

Af Flemming Saugmann.

red@lokalavisen-va.dk.

På trods af regn og vind, var det ikke til at undgå at se julelysene i børnenes øjne, da de var med på Frelsens Hærs årlige udflugt til BonBon-Land i sidste weekend. Familierne har ofte ikke selv råd til udflugter eller ferieoplevelser, så når Frelsens Hær tilbyder disse ture, er det en kæmpe oplevelse for de udsatte familier, børn og voksne – blandt andet her fra Valby.

»De kan tage af sted uden at bekymre sig om penge. De bekymrer sig om penge alle andre dage året rundt. Men i dag kan de bare nyde det,« fortalte Frelsens Hærs Informationschef, Lars Lydholm.

Oplevelser der gør en forskel

Frelsens Hær arrangerer hvert år dagsudflugter, der blandt andet går til Legoland, BonBon-Land og Fårup Sommerland. Udflugterne er meget populære og gør en stor forskel for de udsatte familier. Blandt andet giver det børnene nogle oplevelser, de kan dele med deres venner i skolen eller fritidsklubben.

Men det er ikke kun de udsatte familier i København, som Frelsens Hær hjælper. Årligt hjælper de ca.160.000 udsatte i hele Danmark med alt fra nødherberg, væresteder, krisehjælp og familiearbejde.

Pengene eller vi synger

Når frivillige fra Valby søndag 24. september for tredje år i træk samler ind til Danmarks udsatte er det med den kendte slogan ”Pengene… eller vi synger”.

For Frelsens Hær stiller sig gerne op på gader og stræder i sne og regn for at synge pengene ind. Der vil derfor være koncerter over hele København i løbet af dagen, samtidig med at der bliver samlet ind ved dørene i Valby og andre bydele.

Pengene fra indsamlingen vil gå til Frelsens Hærs omfangsrige familiearbejde samt til organisationens væresteder og nødherberg for hjemløse og ensomme unge og gamle.

»I de kolde måneder kan en varm seng og et måltid mad betyde forskellen på liv og død for de hjemløse. Derfor gør vi rigtig meget for at hjælpe så mange som muligt i vores herberg og væresteder, men vi har brug for penge, for at det kan lade sig gøre,« siger Frelsens Hærs Informationschef Lars Lydholm.

Indsamlingen til Frelsens Hær 24. september kl. 11-15 i Valby, foregår på Valby Langgade 83, hvor der også lokkes der med kaffe, brød, musik og god stemning til alle indsamlere.

 

 

Kommentarer